ارسالی وژمه

 پژوهشگران از استفادۀ بیش از حد تلفون های همراه هشدار می دهند

صفحات اجتماعی به شمول فیس بوک، انتساگرام، تلگرام، وتس اپ و ده ها امکان دیگر درسال های اخیر زمینه های برقراری ارتباطات مجازی را فراهم کرده است. اکنون پژوهشگران مغز در مورد استفادۀ بی حد و حصر از این امکانات هشدار می دهند.

درسالهای اخیر با توجه به گسترش دامنه امکانات فناوری مدرن همچنان گسترۀ استفاده جوانان از رسانه های دیجیتال افزایش یافته است؛ انچه که باور محققان و پژوهشگران همچنان پیامد های ناگواری را نیز با خود دارد.

مانفرید اشپیتسر یک تن از پژوهشگران مغز در آلمان ضمن تأکید بر ایجاد امکانات بیشتر روان درمانی برای جوانان معتاد به انترنت، می گوید: “در حالی که رقم کاربران انترنت و تلفون های همراه روز تا روز افزایش می یابد، ما در آلمان فقط ۲۰۰ مرکز روان درمانی برای جوانان داریم. ” این دانشمند به روزنامه “اَوگسبورگ الگماینه” چاپ امروز دوشنبه گفته است که با توجه به این وضعیت، خلاء خیلی شدیدی در این قسمت وجود دارد که باید حل گردد.

براساس یافته های دانشمندان، کسانی که از تلفون های همراه استفادۀ بیش از حد دارند، اکثراً به بیماری های ترس و روان پریشی، کمبود تحرکات جسمانی و نیز افسردگی مبتلا می شوند. به گفتۀ دانشمندان این پژوهش، کودکان و نوجوانان بیشتر از همه متأثر از عوامل جانبی استفاده از تلفون های همراه می شوند: “در این سن و سال مغز انسان در حال تکامل می باشد و درست همین مرحله تکامل را استفاده از تلفون های هوشمند اخلال می کند و شماری از زیان های آن حتی جبران ناپذیر اند.”

استفادۀ کودکان از تلفون های همراه اثرات خیلی ناگواری بر تکامل مغزی آنان دارد.

این دانشمند با اشاره به گفتگوها برای ایجاد زمینه های استفاده از انترنت در مکاتب آلمان، همچنان استفاده از کمپیوتر و تلفون همراه را با الکول مقایسه می کند که طبیعی است کودکان باید از الکول دور نگهداشته شوند.

  در همین حال، اشتیفان تورنوفسکی یک تن از اسقف های ویانا نیز تقریباً عین مورد را مطرح کرده و از تشدید فشار بر جوانان امروز هشدار می دهد. به گفته او “یکی از انتظارات والدین، مکتب و در عین زمان گروپ های آشنا در شبکه های اجتماعی است. به ویژه این که فکر جوانان همیشه مشغول به این است که چقدر مطلب یا تصویر ارسالی اش در شبکه های اجتماعی مورد پسند واقع شده است. چقدر سریع باید به پیامک های دوستان مجازی پاسخ بدهد.”

منبع: دویچه ویله