روز یادبود ولادیمیر ایلیچ لنین

گنادی استورژف (Gennady Storozhev)، دبیر اول کمیتۀ حزبی ناحیۀ لنین شهر پرم، رئیس شعبۀ منطقه‌ای اتحادیۀ دانشمندان سوسیالیست پرم روسیه، دکتر علوم فنی و دانشیار

ا. م. شیری

٢١ ژانویه، ١٠١ سال از درگذشت نابهنگام ولادیمیر ایلیچ لنین می‌گذرد. عمر او کوتاه بود و در ۵٣ سالگی به سر آمد. اما، در این مدت کوتاه عمر، او  به انجام کارهای عظیم و مهمتر از همه، کار توضیحی و روشنگرانه پیرامون آموزه‌های مارکس و انگلس دربارۀ ماهیت استثمار سرمایه‌داری و راه‌های رهایی طبقات استثمارشده، تحت ستم و در وهلۀ اول، طبقۀ کارگر از آن موفق شد. او حزب انقلابی حرفه‌ای طبقۀ کارگر مقید به انضباط آهنین – حزب بلشویک را تشکیل داد و همراه با آن روزنامه‌های مارکسیستی «ایسکرا» و «پراودا» را تأسیس کرد و توزیع آن‌ها را در روسیه تزاری سازمان داد. او ظهور شرایط انقلابی در روسیه را به طرز درخشانی حس کرد و از آن استفاده کرد تا بلافاصله انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر را از طریق قیام مسلحانه، عملاً بدون خونریزی، با شعارهای «کارخانه‌ها به کارگران»، «زمین به دهقانان»، «صلح به مردم»، «صلح به کلبه‌ها، جنگ به کاخ‌ها» به سرانجام رساند. او توانست همراه با حزب بلشویک از انقلاب پرولتری در برابر طبقات استثمارگر در جنگ داخلی دفاع کند و بنای اولین دولت سوسیالیستی جهان، اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی را باتکای قدرت دیکتاتوری پرولتاریا پی‌ریزی نماید و به مردم جهان واقعیت برقراری عدالت اجتماعی در یک کشور جداگانه را نشان دهد.

البته این کار بسیار عظیم و فراتر از تمام قوای انسانی، سلامتی رهبر پرولتاریا را تضعیف کرد. این بود دلیل درگذشت زودهنگام او نه چیز دیگر. نبوغ لنین، به قول ماکسیم گورکی، بر خلاف این ضرب‌المثل مبتذل «بوی جسد دشمن همیشه خوش است»، مورد احترام بدخواهان و حتی دشمنان او بود. شخصیت‌های فرهنگی مشهور جهان مانند هربرت ولز، رومن رولان، برنارد شاو، آناتول فرانس، لیون فوشتوانگر و بسیاری دیگر از لنین به بزرگی یاد کردند. جان دزموند برنال، فیلسوف و فیزیکدان انگلیسی، لنین را مرد قرن و دانشمند برجسته و آلبرت انیشتین، برندۀ جایزه نوبل، او را وجدان بشریت نامید.

اما اکنون لنین در روسیه، در کشور خود، مورد انتقاد افسارگسیختۀ صاحبان قدرت قرار می‌گیرد. آن‌ها مانند هر مرتد دیگری، نظریۀ مارکسیسم-لنینیسم، کار و زندگی لنین و سوسیالیسم را افسانۀ دروغین و مضر می‌نامند. آن‌ها، از جمله رئیس جمهور پوتین، حتی او را به کار گذاشتن بمب در زیر روابط روسیه و اوکراین متهم می‌کنند. بی‌شک، آن‌ها عمداً فراموش می‌کند که در طول جنگ کبیر میهنی در قلمرو اوکراین و بلاروس، یک میلیون پارتیزان اوکراینی و بلاروسی، در دسته‌های پارتیزانی جنگیدند، و در کراسنودون اوکراین، اعضای جوان کومسومول گارد جوان به عنوان شهدای سوسیالیسم و ​​اتحاد جماهیر شوروی جان باختند. و البته، نمی‌خواهند قبول کنند که بمب‌ها، یک دقیقه قبل از نابودی اتحاد جماهیر شوروی و سوسیالیسم، همزمان با شروع اصلاحات تحمیلی سرمایه‌داری تحت حمایت غرب جمعی منفجر شدند.

در ٢١ ژانویه، روز بزرگداشت ولادیمیر ایلیچ لنین کمونیست‌ها و هوادارن آن‌ها در پای یادواره‌های لنین بزرگ تاجِ گل خواهند گذاشت. بموازات این، امروز ما نه تنها باید گل بگذاریم، بلکه باید برای دفاع از لنین و میراث نظری ‌او، با تهمت و افتراهای اعقاب و فرزندان طبقات استثمارگر علیه رهبر پرولتاریا نیز مبارزه کنیم.

***

و چنین هم شد. در سالروز درگذشت ولادیمیر ایلیچ لنین، کمونیست‌ها، اعضای کمسومول (سازمان جوانان کمونیست)، متحدان و حامیان حزب کمونیست فدراسیون روسیه بر مقبرۀ او در میدان سرخ تاج گل گذاشتند.

در مراسم گل‌باران آرامگاه لنین (تصویر سر صفحه)، گنادی زیوگانوف، رهبر حزب کمونیست فدراسیون روسیه و رئیس فراکسیون نمایندگان این حزب در دومای دولتی (مجلس) در بخشی سخنان خود گفت: امروز، روز یادبود ولادیمیر ایلیچ لنین است. قلب این مرد بزرگ در ٢١ ژانویۀ سال ١٩٢۴ از تپش باز ایستاد. اما افکار، عقاید و کردار او به قدری بزرگ و قدرتمند بود که نه تنها قرن گذشته را روشن کرد، بلکه امروز نیز چراغ راه همۀ افراد صادق، باهوش، شجاع و با اراده است.

وی افزود: لنین اولین کسی بود که در این سیارۀ منحصربه‌فرد اعلام کرد که کشتار جنگ جهانی اول باید متوقف شود و صلح بدون الحاق و غرامت برقرار شود. این ایده اولین بار توسط او مطرح شد و امروز نیز مانند آن زمان فعلیت دارد. هر انسان زنده بخوبی درک می‌کند که بدون برقراری صلح بر روی کرۀ زمین، فرزندان و نوه‌ها از داشتن زندگی شاد محروم خواهند شد.

زیوگانوف در بخش دیگری از سخنانش گفت: لنین پیشنهاد کرد که کشور ما باید بر اساس کار، نه سرمایه، بر اساس دوستی و برادری خلق‌ها، نه بر اساس تعلقات ملی و بر روی پایۀ علم و آموزش خلاق بازسازی شود… و به لطف مدرنیزاسیون لنینی- استالینی کشور ما نجات یافت…

برگرفته از: روسو– تارنمای دانشمندان سوسیالیست فدراسیون روسیه

https://eb1384.wordpress.com/2025/01/22/

٣ بهمن- دلو ١۴٠٣